Thursday, 18 October 2012

The Making Of Ubat Perangsang

Ubat perangsang memang terkenal sebagai satu ubat yang mampu membuka "pintu kota". Meskipun "pintu kota" ditutup rapat dan dikunci dengan mangga yang besar serta dililit dengan rantai besi yang kukuh, namun setelah diasap dengan ubat perangsang semuanya akan luruh ke tanah seumpama daun getah dimusim kemarau.

Hebatnya penangan ubat perangsang.

Saye telah berguru bagaimana hendak mengadunkan ubat perangsang ini agar ia mencapai tahap klimaks yang tertinggi. Sebagai seorang guru subjek sains :P proses adun mengadun ini tidak menjadi masalah isu besar buat saye kerana ia memang telah menjadi rutin tugas harian dan semua bahannya memang telah pun siap dilayout cuma tunggu masa untuk diaturgerakkan sahaja.

 Progress sehingga kini telah mencapai 80% siap merangkumi bahan dan maklumat.Tambahan pula ada yang perlu didokumenkan sebagai panduan untuk sahabat baik yang pasti akan cuba meminta. ( hmmmm...buat sendiri tak nak...oh my friend) . Insya Allah saye akan cuba membuat "dry run" dulu sebelum memberi sepenuhnya kepada para anak didikku. ( kalau dalam movie part macam ni...mesti kedengaran suara ketawaaaaa panjangkan...tapi sebab saye ni ayu (kuang..kuang..kuang) tak payahlah buat macam tu kan...tak baik ooooo mengilai...kan....)


Dibawah ini saye paparkan contoh ubat perangsang yang dihasilkan secara spontan oleh rakan blog  guru aka sifu yang telah beliau hasilkan secara spontan menggunakan bahan-bahan organik. :PLihat rajah dibawah
Ni cuma contoh simple yang ditunjukkan oleh rakan guru saye.  Faham tak?

Loceng dah berbunyi jumpa lagi......  ['',]
 7AUXZTC6Q2SQNo comments:

Post a Comment