Why?


...kesukaran menguasai subjek matematik yang dihadapi pada peringkat rendah persekolahan sering berterusan ke alam persekolahan pada peringkat menengah. Malahan ia juga dialami secara berterusan dalam kehidupan seharian setelah dewasa.   - Miller & Mercer

Kami adalah pelopor Program pendidikan dari rumah ( Home Education Program ). Objektif utama ialah untuk membantu ibubapa mengurus dan menyediakan pembelajaran anak-anak melalui perkongsian bahan pembelajaran yang dapat meningkatkan lagi prestasi pencapaian didalam pelajaran disekolah.

The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn – Alvin Toffle

Bagaimana persediaan anda sebagai ibubapa menghadapi cabaran ini?

Anak-anak kita hari ini yang dikelasfikasikan sebagai Generasi Alfa terpaksa mengharungi arus aliran yang cukup deras tanpa sempadan dan batasan. Segalanya dihujung jari. Lebuhraya maklumat bersimpang siur tanpa henti. Sesiapa yang lemah akan ketinggalan.

Panduan Mudah untuk ibubapa mengurus anak-anak Generasi Alfa. Lakukan Transformasi Pendidikan segera.

1.Teknik Sifir Master adalah menggunakan kaedah Matematik Kreatif yang ternyata amat mudah untuk dikuasai. Paling penting ia mengandungi langkah-langkah mudah menguasai Sifir ( Asas Kemahiran Matematik ) dan menyelesaikan permasalahan darab dengan mudah, ringkas dan tepat.

2. Teknik Sifir Master membantu anak-anak tuan-tuan dan puan-puan memahami dan menguasai Asas Kemahiran Matematik ( Darab, Bahagi, Tambah dan Tolak ) dengan lebih mendalam lagi.Kegagalan memahami dan mengusai Asas Kemahiran Matematik ini memberi impak yang besar kepada pembelajaran mereka didalam Subjek Matematik.

3. Teknik Sifir Master yang mengandungi teknik penyelesaian yang mudah, ringkas, pantas dan tepat  serta menyeronokkan akan membangkitkan keyakinan pelajar untuk terus mempelajari subjek matematik dengan penuh minat.

4. Keyakinan yang tinggi akan menghapuskan perasaan Fobia terhadap Subjek Matematik dan ini memberikan mereka satu dimensi baru terhadap subjek ini dan membantu mereka meningkatkan kecemerlangan didalam pelajaran.

5. Rahsia Pelajar Cemerlang yang ramai dikalangan kita tidak tahu ialah penguasaan mereka menggunakan kaedah atau teknik tertentu didalam pelajaran ternyata membantu serta melonjakkan prestasi mereka didalam pelajaran berbanding dengan pelajar biasa.

6. Teknik Sifir Master juga telah merencanakan satu kaedah mudah mengajar anak-anak tuan-tuan dan puan-puan menguasai Asas Kemahiran Sifir bermula dari umur 5 tahun. Program ini dinamakan sebagai Transformasi Pendidikan Untuk Anak-Anak Menguasai Sifir Sebelum Memasuki Tahun Satu. Teknik ini didedahkan didalam ebook Sifir Master for KIDS.

7. Teknik Sifir Master yang dimuatkan didalam buku atau ebook boleh dijadikan bahan pengisian pembelajaran bersama anak-anak. Pengisian masa berkualiti bersama anak-anak ini dengan pembelajaran Teknik Sifir Master amat berfaedah untuk mereka. Jangan bazirkan masa berkualiti bersama anak-anak berlalu begitu saja. Isikan dengan pembelajaran Asas Kemahiran Sifir.

8. Teknik Sifir Master amat mudah untuk dipelajari dan dalam masa yang singkat sesiapa sahaja mampu menguasainya.Pelajari dan kuasailah teknik ini wahai ibu dan bapa, kemudian ajarilah anak-anak pasti mereka akan merasa bangga dengan kebijaksanaan anda.

9. Teknik Sifir Master amat sesuai digunakan didalam konsep pembelajaran dirumah seperti Home Education atau Homeschooling. Konsep ini perlu diterapkan bukan sahaja untuk subjek matematik tetapi untuk semua subjek kerana peredaran masa dan teknologi yang pantas berubah.

10. Lihatlah apa yang dikatakan oleh Alvin Toffle, “The illiterate of the 21st century will not be those who cannot read and write, but those who cannot learn, unlearn, and relearn”. Bagaimana persediaan anda?

Buku Panduan bagi guru, ibubapa dan pelajar meningkatkan pengetahuan dan kemahiran serta penguasaan didalam Subjek Matematik khususnya didalam Topik Sifir dan Pendaraban ( Darab merupakan Asas Matematik yang wajib dikuasai oleh setiap pelajar ).

Teknik-teknik yang dikongsi adalah menggunakan gaya bahasa yang ringkas dan mudah difahami, menggunakan konsep langkah demi langkah mudah beserta contoh latihan yang praktikal.

Antara teknik yang didedahkan ialah bagaimana menguasai Sifir 1 sehingga Sifir 99 dengan mudah, pantas dan tepat. Juga dikongsikan teknik penyelesaian menggunakan kaedah Matematik Kreatif untuk masalah pendaraban yang melibatkan darab 1 digit, 2 digit, 3 digit dan 4 digit. Buku ini juga berkongsi kaedah penyelesaian bentuk lazim yang sering digunakan didalam pembelajaran disekolah sebagai perbandingan.

Teknik ini amat sesuai untuk pelajar seawal usia 6 tahun keatas. Miliki buku ini dan kuasai ilmu didalamnya dan rasai perubahan anda terhadap Subjek Matematik yang dahulunya dianggap sebagai matapelajaran yang sukar. Kukuhkan asasnya dahulu barulah pelajar mampu meredah badai dan gelombang.

Read more...

No comments:

Post a Comment