Friday, 23 September 2011

JOM MENONTON FILEM LIBAS by Mak Dara


Salam

Hari tu kite ada tertengok preview cite libas ni kat TV3. Ingat iklan kropok rupanye filem baru lakonan pelakon hero Melaya..sape lagi kalau bukan Rosyam Noor. Malam tadi google punya google terjumpe le blog Mak dara nih... Rupe-rupenya Mak Dara ni dia punye penulis skrip. Pastu siap ada contest lagi. Yang best siap bagi hadiah untuk pemenang pertama hingga pemenang ke 3. Siap dapat baju dengan tiket wayang lagik. Meh join cepat sebab contest ni akan close pada 26 sep 201 ni.

Cite pasal libas ni..kalau tengok preview hari tu..cite pasal sukan sepak takraw. Sekarang ni pompuan pun dah terer main sepak takraw ni..Siap boleh libas macam pemain lelaki juga..cuma speed dia tak le seganas orang jantan...masih lagi terkawal sifat-sifat feminin tu. Tak caya...bole google cari masa game sepaktakraw worldcup 2011. Untuk kategori wanita dimenangi oleh Thailand...kategori lelaki pun Thailand jugak.

Filem libas
ni pun pasal pertandingan takraw juga. Perebutan piala. Kalau nak tahu prevew story ni..sila tengok di blog Mak Dara ni.


Pastu malam tadi kite try le tanya myhubby..abang pernah main sepak takraw ke? Jawab hubby...orang lelaki kalau tak pernah main takraw tak mancho le. Ohh macam tu. Jadi abang mesti teror libas kan?

Kalau ayang nak tau, Libas ni orang bando je sebut. Orang kampung macam abang ni tak sebut libas. Kami sebut lipat.
Ooo macam tu. Abang teror ke lipat.
Ishh! Mestilah. Kalau ayang nak taukan..dulu masa abang main takraw ni abang ada 6 jenis teknik lipat tau....libas la tu.

Amboi! Sampai 6 teknik abang ada. Hebat..hebat.

Ayang nak tau ke 6 teknik lipat alias libas ni.

Ehh! Nak juga.

Ok! Abang cakap sekali je..pastu jom masuk tido.

Ok

Dalam takraw..masa abang main dulu..lipat yang paling orang takut ialah teknik lipat maniam. Jangan tanya apasal nama maniam bukan nama Pak Abu ok. Yang kedua lipat gulung. Yang ketiga lipat gunting. Yang keempat lipat stand. Yang kelima lipat cangkuk..dan yang paling dahsyat yang keenam ni. Abang cukup pakar teknik yang keenam ni. Teknik lipat atau libas yang keenam ni..kalau guna semua orang dah tak bole main. pakat-pakat balik la.

Ohh! ye ke. Apasal Malaysia kalah masa worldcup hari tu. Players negara tak guna libas jenis ni ke?

Hishhh! Mana bole guna..kalau guna..semua players Thailand tu kena balik kampung..bukan setakat players je...dengan pengadil-pengadil...penjaga garisan..dengan penyokong-penyokong sekali kena balik. Cukup merbaahaayaaa lipat jenis ni.

Ape nama libas yang paling bahaya ni?

Ayang nak tahu?...Janji lepas ni masuk tido ye..

Iye lerr.

Teknik yang keenam ialah jeng..jenggg..jenggggg...Teknik LIPAT NET.. hi..hi..hi..Ehh! Abang masuk bilik dulu ye..

Hishh! Memang le kalau dah lipat net macam mana nak main. Cakap jerr tak tahu main takraw awal-awal kan senang. :P

Ehh! Selalunye lepas kite lipat net kite makan lepat tau. Baru beshh.Sempat lagi tu bagitau.

Kalau lipat net kite pun pandai.Mungkinkah pic dibawah menceritakan teknik-teknik libas.
Hmmmm


Kite nak tag Kak Liza, Kak Zhu dan mate hati jiwa

13 comments:

  1. hehehehe akak suka lipat yang nombor 6 tu rasanya akak pun boleh buat tu.. hehe terima kasih kerana sudi join contest akak ni. nantikan keputusannya pada 27 hb sept ini nanti ya =)

    ReplyDelete
  2. walking here with a smile. take care.. have a nice day ~ =D

    Regards,
    http://www.lonelyreload.com (A Growing Teenager Diary) ..

    ReplyDelete
  3. gud luck ye..sue pun join jugak...

    pssstt...

    nak mintak tolong vote pic sue dan anak2.. link kat bawah nie...

    http://www.ourbestmoments.com.my/gallery-details/46194

    jgn lupa klik like tau di icon love tu..thanks tau

    ReplyDelete
  4. ingat nk melibas sapa tadi... he..he.. isnin ni tutup ..gud luck honey!

    ReplyDelete
  5. rosyam nor ni blakon jadi adnan saladin ke hapa

    ReplyDelete
  6. good luck.. singgah dari entri kontest

    ReplyDelete
  7. salam ziarah....
    maaf rasta singgah sini..
    oh ya....
    Rasta tumpang promote blog rasta yang baru.....sudilah kiranya singgah..
    Blog rasta yang baru...still in progress....

    Terima Kasih singgah....

    ReplyDelete
  8. Assalammualaikum.. Disini saya ingin mengucapkan TAHNIAH kepada anda kerana telah menjadi pemenang tempat keenam bagi contest JOM MENONTON LIBAS by MAK DARA.. Sila hantarkan nama, alamat, no tel dan detail anda ke email mrs_martias@yahoo.com untuk tujuan penghantaran hadiah..

    Tahniah sekali lagi dari Mak Dara dan team Filem LIBAS

    http://bicaramakdara.blogspot.com/2011/09/pemenang-keputusan-contest-jom-menonton.html

    ReplyDelete
  9. Tahniah dear terpilih :)

    kreatif la..reti ekk libas 6 teknik tu hehe

    ReplyDelete
  10. Terima kasih Mak dara ..and all friends here :)

    ReplyDelete
  11. Hahahahha...ada jugak lipat net..

    ReplyDelete
  12. mung jange guna teknik nihh..nanti ore teee mungg nayo..hehe :)

    ReplyDelete